ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΒΑΝΙΛΙΑ
9 αβγά
300γραμμ. ζάχαρη
2 βανίλιες
Ελαχιστότατο αλάτι
Ξύσμα λεμόνι, ή πορτοκάλι
150γραμμ. αλεύρι μαλακό
150γραμμ. κορν-φλάουρ
40γραμμ. λειωμένο βούτυρο κρύο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ανάβουμε το φούρνο μας στους 175ο C στον αέρα. Στρώνουμε με λαδόκολλα τον πάτο 2 ταψιών 22 εκατοστών διαμέτρου και ύψους 5 εκατοστών.
2. Λειώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
3. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει, για να βάλουμε από πάνω μια δεύτερη κατσαρόλα μικρότερη και να δημιουργήσουμε μπαιν-μαρι.
4. Χτυπάμε με το σύρμα χειρός στη δεύτερη κατσαρόλα τα αβγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και στη συνέχεια, προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι και το ξύσμα, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να αρχίσουν να αχνίζουν.
5. Μεταφέρουμε το μίγμα των χλιαρών αβγών, στο μίξερ, και τα χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ στην 3η ταχύτητα για 5 λεπτά και έπειτα στη 2η ταχύτητα, μέχρι να φουσκώσουν.
6. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ, 2 φορές το αλεύρι μαζί με το κορν-φλάουρ.
7. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών, λίγο-λίγο το αλεύρι με το κορν-φλάουρ, ανακατεύοντας απαλά για να ενωθούν. Προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε να τα ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
8. Μοιράζουμε το μίγμα στα 2 ταψιά και τα φουρνίζουμε για 35 λεπτά περίπου.
9. Όταν τα ξεφουρνίσουμε τα αφήνουμε πάνω στον πάγκο να κρυώσουν και έπειτα τα αναποδογυρίζουμε για λίγο σε σχάρα για να αναπνεύσουν.
ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
9 αβγά
270γραμμ. ζάχαρη
2 βανίλιες
Ελαχιστότατο αλάτι
Ξύσμα λεμόνι, ή πορτοκάλι
100γραμμ. αλεύρι μαλακό
100γραμμ. κορν-φλάουρ
50γραμμ. κακάο
40γραμμ. λειωμένο βούτυρο κρύο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Η διαδικασία είναι ακριβώς ίδια με το παντεσπάνι βανίλια, με την διαφορά ότι κοσκινίζετε και το κακάο μαζί με το αλεύρι και το κορν-φλάουρ.
ΣΙΡΟΠΙ
3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά. (Ο χρόνος θα μετρήσει από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει).
2. Βάζετε το σιρόπι από τη φωτιά, ρίχνετε την βανίλια, το ανακατεύετε και το αφήνετε να κρυώσει.
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ Kit-Kat ΚΑΙ Μ&Ms
Για την τούρτα,
Παντεσπάνι σοκολάτας (βλέπε συνταγή)
Σιρόπι (βλέπε συνταγή)
6-7 πακέτα Kit-Kat (Στο ψυγείο για να είναι σκληρά)
300γραμμ. M&M's
50εκατ. φαρδιά κορδέλα
Για τη γέμιση μους σοκολάτας,
½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο (Είναι το ½ από 1 πακέτο βούτυρο των 250γραμμ.)
¾ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
6 κρόκους αβγών
6 ασπράδια αβγών
200γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα
½ φλιτζάνι ζάχαρη
Ελαχιστότατο αλατάκι
Βανίλια
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Αφήνετε το βούτυρο έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει.
2. Λειώνετε τη σοκολάτα σε ένα τηγανάκι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και την αφήνετε να κρυώσει. Κατά διαστήματα να την ανακατεύουμε για να μη σας κάνει κρούστα.
3. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει άσπρο και αφράτο μίγμα.
4. Προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους, ενώ συνεχίζετε να το χτυπάτε.
5. Και τέλος, ρίχνετε λίγη-λίγη την λειωμένη σοκολάτα.
6. Σε ένα καθαρό μπολ, με το μιξεράκια χειρός και σε χαμηλή ταχύτητα, χτυπάτε τα ασπράδια με ελάχιστο αλατάκι, μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε τμηματικά το ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη και τη βανίλια. Συνεχίζετε να τα χτυπάτε για 2-3 λεπτά ακόμα, για να δέσει η μαρέγκα και να γυαλίσει.
7. Αδειάζετε τη μισή μαρέγκα στο μίγμα με τη σοκολάτα και τα ανακατεύετε πολύ απαλά με μια σπάτουλα. Ρίχνετε και την υπόλοιπη μαρέγκα και συνεχίζετε το απαλό ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
8. Βάζουμε για λίγο το μπολ με την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει.
Συναρμολόγηση,


1. Βγάζουμε τα Kit-Kat από το ψυγείο, ανοίγουμε τις συσκευασίες και τα χωρίζουμε στα 2 με προσοχή, για να μην έχουμε απώλειες. Τα αφήνουμε στην άκρη.
2. Κόβουμε το κάθε παντεσπάνι οριζόντια στα 2. Αυτό το κάνουμε, ή με ένα μεγάλο μαχαίρι, ή ακόμα καλύτερα με μια ανθεκτική κλωστή, κινώντας τη σαν πριόνι.
Σημ: Τη μους θα την απλώσετε σε 2 πάτους και θα καλύψετε και την τούρτα ολόκληρη. Γι' αυτό, να προσέχετε με την ποσότητα που θα βάλετε σε κάθε στρώση, για να σας φτάσει.
3. Βάζουμε τον πρώτο πάτο παντεσπάνι στην πιατέλα. Τον σιροπιάζουμε ελαφρώς, του απλώνουμε ένα μέρος από τη μους σοκολάτας και ακουμπάμε από πάνω τον δεύτερο πάτο. Τον σιροπιάζουμε και του απλώνουμε το δεύρο μέρος μους σοκολάτας. Ακουμπάμε τον τρίτο πάτο, που μόνο τον σιροπιάζουμε. Τον τέταρτο πάτο, εγώ δεν τον χρησιμοποιώ. Εσείς αν θέλετε βάλτε τον αλλά προσέξτε να σας φτάσει η μους.
4. Καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη μους και κολλάμε γύρω-γύρω τις σοκολάτες.
5. Δένουμε απαλά γύρω από τις σοκολάτες την κορδέλα και κάνουμε ένα ωραίο φιόγκο.
6. Αδειάζουμε με προσοχή το σακουλάκι με τα M&Ms, τα απλώνουμε να πάνε παντού και όσα μας περισσέψουν, τα βάζουμε γύρω από την τουρτα πάνω στην πιατέλα, για διακόσμηση.
ΑΛΛΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΡΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου