Τα γνωστά υπέροχα τραγανά Gingerbread μπισκοτάκια που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Φτιάξτε τα και διακοσμήστε τα μαζί με τα παιδιά!
Υλικά Για τη ζύμη 3/4 της κούπα μελάσα
3/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλιά πιπερόριζα (τζίντζερ)
12 κουταλιές φυτική μαργαρίνη
1 κουταλάκι κανέλα μισό κουταλάκι γαρύφαλο
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ξύσμα πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι Για το Γλάσο
1 κούπα άχνη ζάχαρη
6 κούπες χυμό λεμόνι
Για ροζ χρώμα 2 κουταλιές σιρόπι φραγκοστάφυλο ή σιρόπι βύσσινο
Για πράσινο χρώμα 2 κουταλιές σιρόπι μέντας
Εκτέλεση Χτυπάμε με το μίξερ τη φυτική μαργαρίνη και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αυγό, τη μελάσα, τη πιπερόριζα, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκάλι, το γαρύφαλο και την κανέλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Τυλίγουμε τη ζύμη με μια διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια τη ζύμη, την απλώνουμε και κόβουμε με κουπ πατ σε ότι σχέδιο θέλουμε. Απλώνουμε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τα μπισκοτάκια. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Γλάσο Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε το χυμό λεμόνι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ μείγμα. Όταν κρυώσουν τα μπισκοτάκια βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής λίγο από το γλάσο και διακοσμούμε τα μπισκοτάκια. Για να χρωματίσουμε το γλάσο δεν προτιμήσαμε τεχνητά χρώματα ζαχαροπλαστικής. Για το ροζ χρώμα βάλαμε 2 κουταλιές σιρόπι φραγκοστάφυλο (εναλλατικά σιρόπι βύσσινο). Επειδή το μείγμα θα γίνει λίγο πιο αραιό απ’όσο θέλουμε να είναι, προσθέτουμε μια ακόμη κουταλιά άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Για το πράσινο χρώμα προτιμήσαμε σιρόπι μέντας. Διακοσμούμε τα μπισκοτάκια και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να στεγνώσει το γλάσο πριν τα βάλουμε στη γυάλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου